Forårskoncert med Borup Brass Band

Dato Onsdag d. 20. marts 2019, kl. 19:30
Ejby Kirke, Dalbyvej 58, 4623 Lille Skensved, Danmark
Borup Brass Band - dirigent: Alex Nielsen

Borup Brass Band kunne i 2018 fejre sit 50-års-jubilæum ved en koncert i Drivhuset på Svenstrup Gods. Borup Brass Band blev dannet i 1968, og orkestrets første dirigent var Poul Anker Nielsen, som var musiklærer på Borup Skole. På den tid kostede instrumenterne til et fuldt besat orkester mellem 100.000 og 150.000 kr. Ved medlemskontingenter og forskellige aktiviteter, bl.a. det dengang legendariske loppemarked, koncerter og morgenmusik til guld- og sølvbryllupper, blev der indsamlet en del midler til instrumenter. Det største bidrag til orkestrets drift kom dog, da Poul Anker Nielsen sammen med musiklærer Finn Jørgensen fik den idé at kopiere det fra TV kendte “Good Old Days”. Det blev en kæmpesucces. Alt blev grebet seriøst og professionelt an fra starten, og mange af byens borgere bakkede op med frivillig hjælp, både på og bag scenen. Fra 1970 blev der gennem 10 sæsoner opført omkring 40 forestillinger for fulde huse, og det satte Borup Brass Band i stand til at købe instrumenter for 1/4 million kr.
I skrivende stund har orkestret 22 faste medlemmer samt en del trofaste støtter, men der altid plads til en til, der holder af lyden af et messinginstrument, og som kan spille rimeligt rent på det...
Orkestret har gennem årene haft 13 dirigenter, hvoraf kan nævnes Poul Anker Nielsen, Giordano Bellincampi, Andreas Vetö, Kristian Berger og Alex Nielsen.
Ved koncerten i Ejby Kirke er det Borup Brass Bands dirigent nr. 13, Alex Nielsen, der står på dirigentpodiet. Alex Nielsen er uddannet basunist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.