Foredrag i Ældreklubben i Ejby Præstegård: Emma Gad - Takt og tone i 100 år

11
APR

Dato Torsdag d. 11. april 2019, kl. 14:30
Sted
Ejby Præstegård, Bispevænget 1, Ejby, 4623 Lille Skensved
Medvirkende
Pia Fris Laneth, forfatter, journalist og fortæller

"Lad Dem ikke helt beherske af Deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en vigtig samtale." Sådan skrev Emma Gad i sin uopslidelige "Takt og Tone", der fyldte 100 år i december 2018.
Foredraget portrætterer en usædvanlig kvinde, som levede i en tumultarisk periode af danmarkshistorien. Emma Gad var dramatiker og journalist, førende medlem af Dansk Kvindesamfund og admiralinde! I hendes etikettebog fra gullaschtidens Danmark kunne opkomlinge og andet godtfolk orientere sig om sociale spilleregler i samfundets øvre sociale lag – regler, som i høj grad satte normerne for god opførsel i resten af samfundet.
2018 er samtidig 50-året for 1968, som er blevet synonymt med det oprør, der kastede vrag på autoritære traditioner såvel som på autoriteter og normer for arbejds- og familieliv .
Jubilæerne er en god anledning til at tænke over, hvordan normerne for menneskeligt samkvem har ændret sig – til det værre og bedre, men først og fremmest til noget helt andet.

Ældreklubben i Ejby Præstegård er et mødested for alle, uanset alder, der har lyst til at høre et godt foredrag og snakke hyggeligt over en kop kaffe med sin nabo eller med en, man endnu ikke har mødt.