Ældreklubben i Ejby Præstegård - "Hvem var Astrid Lindgren egentlig?"

Dato Torsdag d. 23. april 2020, kl. 14:30
Sted
Ejby Præstegård - konfirmandlokalet, Bispevænget 1, 4623 Lille Skensved, Danmark
Liselotte Wiemer

Hvem var Astrid Lindgren egentlig?
Legebarn, frihedskæmper eller et ensomt lille dyr i skoven?
Næst efter H.C. Andersen er Astrid Lindgren vel det nordiske navn i verdenslitteraturen, flest børn og voksne kender. Men hvem var hun egentlig - dette sammensatte menneske? For at komme tættere på tager vi først en flyvetur tilbage til barndommens Vimmerby og følger derefter Lindgrens liv og forfatterskab frem til hendes død i Stockholm 2002. Et liv der var badet i lys; men også præget af mørke og melankoli. Og i øvrigt af et stort politisk engagement! Til sidst vil vi undersøge, hvordan Astrid Lindgren som ingen anden forfatter er i stand til at nærme sig barnets inderste liv i de mest eventyrlige, intense og sørgelige øjeblikke. Og hvordan Gud råder - selv om hun ikke tror på ham!
Liselotte Wiemer er sognepræst i Horne Kirke ved Hirtshals. Hun er uddannet cand.mag. i dansk. Liselotte udtaler: ”For mig har det indtil videre været helt vidunderligt at fungere som præst med en anden akademisk baggrund end den teologiske. Jeg føler, at jeg kan anskue tingene fra en anden, bredere og måske mere overraskende vinkel, end hvis jeg havde taget den klassiske vej mod præsteembedet.” Desuden er hun litteraturanmelder, foredragsholder og har været sognemedhjælper i Vor Frue Kirke i København.

Ophavsret: